Wat is Same Day Delivery en waarom moet ik dat willen?

De Nederlandse consument is veeleisend en ongeduldig. Wat wij vandaag online bestellen zouden wij het liefst gisteren al in huis willen hebben. Deels is dit te verklaren door onze hoge bevolkingsdichtheid en de constante nabijheid van winkels. Heb je iets nodig? Dan is de kans groot dat je daar niet langer dan een half uur voor hoeft te fietsen of te autorijden. Bestellen we iets online, dan vinden we dat we dat we onze bestelling ook snel in huis moeten hebben.

Door de opkomst van e-commerce en de groei van het aantal online bestellingen en het aantal webshops, steeg ook de concurrentie onder webshops. Waar aanvankelijk met name werd geconcurreerd met de prijzen van artikelen, de kwaliteit van de klantenservice, het gebruiksgemak van de webshop en de kosten voor de verzending, zien we sinds 2015 dat vooral de grote webshops zich zijn gaan onderscheiden door het aanbieden van Same Day Delivery.

meisje bezorgt pakketjes bij gezin

Wat is Same Day Delivery dan?

De naam zegt het al: Same Day Delivery houdt in dat een pakket wordt afgeleverd op dezelfde dag dat de bestelling wordt geplaatst. Bestelt een consument om 10:00 uur ‘s ochtends een artikel en wordt het nog dezelfde dag bezorgd? Dan spreken we van Same Day Delivery. Bestelt een consument een artikel om 23:00 uur en wordt het de volgende avond bezorgd? Dan spreken we van Next Day Evening.

Wat zijn de voordelen voor webshops?

Het aanbieden van Same Day Delivery als webshop heeft verschillende voordelen. Zo…

Recent onderzoek van Bol.com heeft uitgewezen dat de keuzemogelijkheid voor snellere levertijden zorgen voor 7 à 8% meer check-out conversie.

Nog lang niet iedere webshop biedt op dit moment snelle levering aan. Door het aanbieden van Same Day Delivery (of Next Day Evening) vergroot je de kans dat de consument bij jou bestelt, en niet bij de concurrent.

Klanten kunnen flexibiliteit in hun bezorgopties enorm waarderen. Voeg een extra verzendoptie toe aan je check-out proces en verhoog het serviceniveau van je webshop.

Door alleen Next Day Delivery aan te bieden heb je altijd een moment op de dag waarop de druk erg hoog ligt voor het inpakken van de pakketten. Dat leidt al snel tot ‘s avonds laat orders picken en pakketjes klaarmaken voor verzending. Door Same Day Delivery aan te bieden verspreid je deze druk over de dag.

wat is same day delivery

Dat is vast niet goedkoop?

Veel webshop eigenaren denken dat Same Day Delivery een duur grapje is. Niets is minder waar. Een Same Day Delivery specialist als VanavondBezorgd is volledig ingericht op snelle pakketbezorging. Er staat een slim logistiek netwerk met hubs op strategische locaties door heel het land. Door grote efficiëntie is Same Day Delivery daarom bij grotere aantallen al mogelijk voor €6.63 per pakket, en bij een laag volume voor €7,95 per pakket. Versturen kan al vanaf één pakketje.

En jij bepaalt wie betaalt. Wij hebben webshops in ons klantenbestand die de verzending altijd gratis aanbieden, ongeacht het orderbedrag. Andere webshops bieden de pakketverzending gratis aan boven een bepaald orderbedrag, of rekenen altijd verzendkosten. Door het toevoegen van een extra verzendoptie aan je webshop kun je de consument ook zelf een keuze laten maken voor een verzendoptie. Zo kan de consument als hij een bestelling snel in huis wil hebben, zelf bepalen of hij eventueel meer zou willen betalen voor Same Day Delivery pakketbezorging. De keuze is aan jou.

wagenpark red je pakketje utrecht

Hoe werkt het dan?

Een pakketbezorgdienst als VanavondBezorgd heeft voldoende tijd nodig om jouw pakketje nog dezelfde dag te bezorgen. Daarom wordt er gewerkt met een cut-off tijd. De cut-off tijd geeft aan hoe laat jij jouw pakketjes bij een drop-off point bij jou in de buurt moet hebben afgeleverd. Jouw pakketjes worden dan namelijk door een chauffeur opgehaald, waarna jouw pakketjes meegaan in het logistieke proces. Ze worden nog dezelfde dag bezorgd. Hier lees je meer over dit proces.

Heeft jouw drop-off point een cut-off tijd van 13:00 uur, en heb je twee uur nodig om je bestellingen in te pakken en bij het drop-off point af te leveren? Dan kun jij op je webshop aanbieden ‘voor 11:00 uur besteld is dezelfde dag in huis’. Hoe gaaf is dat?

Is Same Day Delivery geschikt voor alle productcategorieën?

Same Day Delivery is een geweldige aanwinst voor veel sectoren en productcategorieën. Zo merkt Dominique van Magic Moments For Kids, een van onze klanten, dat veel van haar klanten op het laatste moment inkopen doen voor een kinderfeestje. Sinds ze Same Day Delivery aanbiedt, ziet ze een stijging in het aantal bestellingen. Hetzelfde geldt voor Luscious Loaf dat online succes boekt met hartige broden. De kans is groot dat jij door het aanbieden van Same Day Delivery klanten aanspreekt die je eerder zou hebben misgelopen.

Aan de slag met Same Day Delivery

Om te blijven groeien met jouw webshop en om concurrerend te blijven kun je er eigenlijk niet omheen.

Aan de slag gaan met VanavondBezorgd is heel eenvoudig. Klik op de button hieronder, maak gratis een account aan, en verstuur je eerste pakketje helemaal gratis. 

Wie weet bezorgen wij jouw eerste pakketjes vanavond al bij je klanten?

gratis proefzending

Over VanavondBezorgd

Ben je benieuwd naar het verhaal achter VanavondBezorgd en onze missie? Hier lees je daar meer over.