Operationeel manager

Amsterdam, 40 uur per week

Een snel groeiende scale-up wil zo hard mogelijk blijven groeien. Daarbij horen meer klanten, en in ons geval, ook meer drop-off points. Denk aan 300 procent groei in een jaar. De aanmeldingen van potentiële drop-off points stromen binnen, en dan komt jouw stuk aan bod: operationeel inrichten en aansluiten die boel! Maakt dit jou enthousiast, werk je georganiseerd en ben je op veel vlakken inzetbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zijn namelijk op zoek naar een Operationeel Manager. En wij = Red je Pakketje en haar verzendplatform VanavondBezorgd. Waar Red je Pakketje zich richt op de grote webshops (zoals bol.com, Amazon, IKEA), mikt VanavondBezorgd op kleine en middelgrote webshops. Verder streven beide merken naar hetzelfde: Same Day Delivery mogelijk maken voor élke webshop. 

Deze kleine en middelgrote webshops maken gebruik van drop-off points (DOP’s), waar ze de pakketjes kunnen afleveren. Als Operationeel Manager ben je verantwoordelijk voor de groei, het beheren en het verduurzamen van dit drop-off netwerk.

Wie ben jij?

Je bent proactief en je vindt het leuk om met meerdere afdelingen te schakelen. Duidelijke communicatie gaat je dan ook gemakkelijk af. Bij het beheren van de drop-off points lukt het jou goed om het overzicht te bewaren en te zien waar er gefaciliteerd kan worden. Ook kan je je makkelijk inbeelden in zowel de aanleverende webshop als de eigenaar van het drop-off point. 

Je ziet het als een uitdaging om VanavondBezorgd ‘beter op de kaart te krijgen’ en de groei kan je niet hard genoeg gaan. Een jong, ambitieus bedrijf met een non-stop veranderende werkomgeving spreekt je dan ook aan. Verder staat het woord ‘teamspeler’ op je lijf geschreven, maar houd je ook van een gezonde dosis zelfstandigheid.

Pak je (digitale) pen er maar bij, we gaan vinken!

 • Ik ben enthousiast en proactief
 • Ik heb (minimaal) hbo niveau
 • Ik heb tenminste 1 à 2 jaar werkervaring (bij voorkeur als operationeel/project manager)
 • Ik denk creatief en oplossingsgericht 
 • Ik spreek en schrijf (vrijwel) foutloos Nederlands
 • Mee willen denken op het gebied van sales/marketing is een pré

Wat bieden wij?

 • Marktconform salaris
 • Uitdagende functie om bij te dragen aan onze enorme groei
 • Jonge en gemotiveerde collega’s om je heen, die je graag helpen als het nodig is
 • De mogelijkheid om je pingpong-skills te verbeteren
 • Ruimte voor jouw eigen ontwikkeling en visie (o.a. een wekelijks wandel-evaluatiegesprek met je teamleider)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw en opbouw van vakantie- en atv-dagen
 • Enorm gezellige en informele werksfeer, momenteel grotendeels via slack 
 • Jaarlijkse uitjes en activiteiten met jouw collega’s (zodra dit weer kan!)

Wat ga je doen?

Als Operationeel Manager heb je constant een helikopterview. Je overziet in welke regio’s webshops staan te popelen om hun pakketjes same day te kunnen verzenden. Vervolgens maak je het mogelijk om de hoek te kunnen “droppen” door een DOP in de buurt te openen. Je kijkt of het DOP geschikt is (al dan niet door er langs te rijden), schakelt met de operatie voor het inrichten van de pick-up en zorgt dat alles klaar staat voor de start. Deze drop-off points moeten daarna zo goed mogelijk te vinden zijn, zowel online als op locatie. 

Pas wanneer alles rondom de drop-off points gestroomlijnd loopt, ben je tevreden. Dit geldt voor zowel de operationele inrichting als de beleving van de webshop die komt afleveren. Hierbij vind je het automatiseren van processen een appeltje-eitje. Ook streef je naar duurzame samenwerkingen met de eigenaren van de drop-off points, zodat het voor beide partijen een win-win situatie is. En is er input nodig voor een hardere groei van het aantal DOPs? Dan ben je de eerste in de rij! 

Hieronder een korte opsomming van jouw werkzaamheden:

 • Overzien waar drop-off points (DOP’s) nodig zijn en deze dan vervolgens openen
 • Creatief aan de slag met de vindbaarheid van de DOP’s
 • Als centrale schakel tussen de operatie, drop-off point eigenaren en aanleverende webshops
 • Deelname aan wekelijkse overleggen met updates en sparren over nieuwe mogelijkheden voor de groei van het netwerk

Waarom VanavondBezorgd & Red je Pakketje

Red je Pakketje is in 2016 opgericht, onder andere door onze CEO Sam. Volgens hem kon de pakketbezorging veel beter. Daarom is kwaliteit in bezorging ons bestaansrecht en bezorgen we dagelijks met meer dan 700 chauffeurs pakketten met een glimlach. We werken hierbij vanuit zeven locaties in Nederland, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Arnhem (±60 man). Ook op afstand is de energie van het samenwerken te voelen. Jij zal (zodra dit weer kan) komen te werken op ons kantoor in Amsterdam (Overamstel), waar team DOP en team Sales werkzaam (± 12 man) zijn. 

Doordat we zo hard groeien, staan we in de de top 10 snelst groeiende scale-ups van Nederland. Zo hebben in 1 jaar tijd al meer dan 1600 webshops zich aangemeld op VanavondBezorgd. Het drop-off netwerk, dat in november 2019 is opgezet, telt nu 100 drop-off points en daar komen wekelijks nieuwe locaties bij. Dit alles zorgt voor flexibiliteit en veel uitdagende vraagstukken.

Enthousiast geworden?

Super! Wij zien je sollicitatie (CV + motivatiebrief) graag tegemoet

Je motivatiebrief kun je richten aan Beau.