ONS VERHAAL

Om uit te leggen waarom en wanneer VanavondBezorgd het levenslicht zag, gaan we terug naar het jaar 2015. Sam Rohn, de CEO van VanavondBezorgd, was destijds de CEO van Jimmy Joy. Jimmy Joy verkoopt maaltijdvervangers en is daarin enorm succesvol. De organisatie groeit al een aantal jaar hard, maar er was één aspect dat Sam bleef irriteren: de bezorging van zijn product.

Sam probeerde diverse bezorgdiensten, maar geen enkele partij kon de kwaliteit leveren waar hij naar op zoek was. “Dat moet beter kunnen”, dacht hij. “Pakketjes van A naar B brengen, zo lastig is dat niet.” Hij richt Red je Pakketje op: een Same Day Delivery bezorgdienst met landelijke dekking. Al snel werkt Red je Pakketje samen met de grootste webshops in Nederland, waaronder Bol.com, Greetz, Hallmark en Amazon. Red je Pakketje groeit hard en in de zomer van 2020 wordt het 3 miljoenste pakketje bezorgd.

Red je Pakketje busjes aan laadpalen

86.000 WEBSHOPS IN NEDERLAND

Sam realiseert zich dat het klantenbestand van Red je Pakketje voornamelijk bestaat uit grote spelers, die in Nederland 5 procent van de totale markt vertegenwoordigen. En dat terwijl er ruim 86.000 webshops in Nederland staan geregistreerd. De helft als webshop en de andere helft als retailer met een webshop. Voor deze webshops, die minder dan 50 pakketjes per dag versturen, is Same Day Delivery nog niet goed toegankelijk en erg kostbaar.

VANAVONDBEZORGD

Red je Pakketje busje met bezorger

Inmiddels heeft Red je Pakketje een landelijk netwerk van drop-off points opgebouwd waar de grotere webshops hun pakketje kunnen afgeven. Bij zo’n drop-off point worden de pakketjes dezelfde dag opgehaald, om ‘s avonds tussen 17:00 en 22:30 uur bij de klant te worden bezorgd.

Vanuit de wens om dit logistieke netwerk toegankelijk te maken voor de kleinere webshop, wordt VanavondBezorgd geboren: Same Day Delivery voor élke webshop. Een handig dashboard om zendingen in aan te maken en te beheren, géén pick-up kosten, géén verborgen kosten en al beschikbaar vanaf één pakketje. De consument staat daarbij centraal. En om de ontvanger van een pakketje het hoogste serviceniveau te bieden, werken we met een eigen, attente klantenservice. We hebben een realtime track & trace en een bezorg-tijdvak van 30 minuten.

Voor veel webshops biedt VanavondBezorgd een uitkomst. Sinds de lancering van het platform in juli 2020 groeit het aantal nieuwe klanten dan ook hard. In de eerste vijf maanden na lancering meldden al ruim 500 webshops zich aan bij het eerste Same Day Delivery platform voor kleine- en middelgrote webshops. Zij versturen via VanavondBezorgd pakketjes naar consumenten in 28 landen.

Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. Een hoofddoel binnen Red je Pakketje is een 100 procent elektrisch netwerk waarmee we overal op het vaste land van Nederland kunnen bezorgen. Ja, dat is ambitieus. Dat is namelijk een wereldprimeur. Geen één pakketbezorger of supermarkt heeft dit voor elkaar gekregen. Ook in 2021 maken we weer grote stappen waarmee we dichter bij ons doel komen. Hoe gaaf is het dat jij binnenkort kunt melden dat jouw pakketjes volledig CO2 neutraal worden bezorgd?