6 tips om conversiepercentages te laten stijgen in je webshop

Online verkopen draait in de kern om twee dingen: zo veel mogelijk bezoekers op je website ontvangen die allemaal zo vaak mogelijk iets kopen. Naast het genereren van nieuw websiteverkeer is het ook slim om ervoor te zorgen dat  bestaande klanten opnieuw iets bij je bestellen. In deze blog geef ik je tips om ervoor te zorgen dat je nieuwe website bezoekers ook daadwerkelijk iets kopen. Oftewel: zo verbeter je je conversiepercentages.

een google analytics dashboard

Social Proof

Niemand wil zich alleen voelen. Het is altijd heel prettig om te zien dat andere mensen gebruikmaken van het product dat je wilt kopen of de dienst die je wilt gaan gebruiken. Dat geeft een veilig gevoel en wekt vertrouwen. Om dezelfde reden kiezen mensen er bijvoorbeeld liever voor om aan te schuiven op een gezellig druk terras, dan bij het uitgestorven terras van het café ernaast.

Heb je mooie reviews van tevreden klanten of ben je trots op je beoordelingen op Trustpilot of Google? Laat die reviews en beoordelingen zien! En niet op een plek waar niemand ze ziet, maar op een mooie prominente plek. Bijvoorbeeld op je homepage of bovenaan een productpagina.

Actueel

Heb je iets interessants te melden? Schrijf dan een korte blog, een nieuwsupdate of een post op social media. Zorg ervoor dat die updates makkelijk te zien zijn op je website. Zo weten bezoekers dat je site actueel is en dat je serieus met je webshop bezig bent. Ook op deze manier wek je het vertrouwen van je bezoekers. Denk er maar eens over na: zou jij iets kopen bij een webshop waar het laatste bericht dat je kunt vinden ruim een jaar oud is?

Duidelijke Call-To-Action (CTA)

een pagina met een call to action

Elke pagina in je webshop heeft een doel. Of het een productpagina is, een blog of de pagina van je winkelmandje: op elke pagina wil jij dat de bezoeker een bepaalde actie uitvoert. Zorg ervoor dat de actie die je de bezoeker wilt laten uitvoeren logisch is in de context van die pagina. Meerdere CTA’s op een pagina zorgen voor verwarring en keuzestress. Geef ook aan wat de bezoeker kan verwachten als hij op de CTA klikt. Hoe duidelijker jij de CTA maakt, hoe beter iemand weet wat er na de klik gaat gebeuren. En hoe groter de kans is dat iemand die actie daadwerkelijk uitvoert. In de afbeelding hierboven zie je hoe een van onze klanten, Darryl van brievenbusbanket.nl dat doet. In dit artikel lees je meer over het optimaliseren van buttons

Toegankelijk

Zorg ervoor dat je bezoekers eenvoudig contact met je kunnen opnemen als ze een vraag hebben. Bied daar verschillende communicatiekanalen voor aan. Zo is de kans het grootste dat het favoriete communicatiekanaal van je websitebezoeker er tussen zit, en dat hij contact met je opneemt. 

Komt een bezoeker die altijd liever even belt als hij een korte vraag heeft op je webshop en kan hij niet snel even telefonisch overleggen over een vraag die hij heeft? Dan is de kans groot dat hij zaken doet met een webshop waar hij wél de informatie kan vinden die hij nodig heeft, of contact op kan nemen via het communicatiekanaal van zijn voorkeur. 

Meerdere bezorgopties

Hoe meer bezorgopties jij toevoegt aan je webshop, hoe groter het serviceniveau voor de klant. Misschien wil een consument zijn bestellingen altijd graag ophalen bij een afleverpunt bij hem of haar in de buurt, of heeft de bezorging geen haast en moet de verzending vooral niet te veel kosten. Het kan ook zijn dat de bestelling juist wél haast en dat snelle bezorging best wat meer mag kosten. Een extra verzendoptie toevoegen aan je webshop is altijd een goed idee.

Klantonderzoek

Het verdient aanbeveling om regelmatig contact te hebben met je klanten en om feedback te vragen. Kunnen ze alles makkelijk vinden? Is alles wel duidelijk? Hebben ze vragen die niet op je website beantwoord worden? Deze gesprekken leiden vaak tot hele verrassende inzichten.

Over VanavondBezorgd

Ben je benieuwd naar het verhaal achter VanavondBezorgd en onze missie? Hier lees je daar meer over.

Wil jij je pakketjes ook supersnel laten bezorgen? Klik dan nu op de button hieronder.

Gratis een account aanmaken